Boka demo

Boka en demo med oss och få reda på hur plattformen eller vårt API kan hjälpa just dig. Vi gör även skräddarsydda lösningar utifrån ditt företag.

Shoutly form röd

Vi på Shoutly

Vi på Shoutly består av utvecklare och specialister från finansbranchen. Vårt uppdrag är att underlätta hanteringen av egenanställda och konsulter. Vi gör det även enkelt och tryggt för dig som vill fakturera utan eget företag. Några av våra expertområden är ekonomi, juridik och tech. Vi finns här för dig på det språket som passar dig bäst, svenska, spanska, engelska, ryska eller python.

Ekonomi och lön
Ekonomi och lön
Med över 20 års erfarenhet inom ekonomiadministration och lön kan ni känna er trygga.
Ekonomi och lön
Juridik
Arbetsrätt och anställningsfrågor kan vara komplicerat, för er trygghet arbetar vi bara med de bästa inom området.
Askerbi Midov, CTO
Tech
Med Shoutly kan du både ta och få betalt i över 30 olika valutor. Detta gör det både billigare och enklare för dig och dina kunder.

Frågor och svar

Här hittar du våra vanligaste frågor och svar.
Hittar du inte svaret på just din fråga? Då är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på contact@shoutly.com

När får jag betalt för mina fakturor? 

När uppdraget är slutfört skickas fakturan automatiskt till din kund som har upp till 30 dagar på sig att betala. Så fort vi har fått betalningen från kunden är pengarna på väg till dig, vilket vanligtvis tar 1-3 bankdagar.

Vad händer om jag blir sjuk? 

Om du blir sjuk under ett uppdrag betalas sjuklön ut enligt Lag (1991:1047) om sjuklön under förutsättningen att du kan uppvisa ett läkarintyg från första sjukdagen. Observera att vi endast betalar sjuklön utifrån den tid du skulle ha arbetat med ett uppdrag via Shoutly.

Vad händer om mina kunder inte betalar? 

Om dina kunder av någon anledning inte skulle betala kan vi hjälpa dig att driva vidare ärendet till inkasso.

Hur mycket borde jag fakturera?

Här finns det såklart olika sätt att tänka, men en bra start är att fundera kring vad du önskar för månadslön och vilka andra kostnader du kan tänkas ha som egenanställd. En bra idé är att avsätta en del till pension och semester. I vissa uppdrag kan du även behöva stå för extra utgifter i form av resor eller material, så dessa kostnader bör du också ha med i beräkningen. Förutsatt att du har en god överblick över kostnader går det sedan enkelt att räkna fram hur mycket du bör fakturera.

För att ha ett konkurrenskraftigt pris gentemot andra giggare inom samma kategori och med liknande erfarenhet kan det även vara smart att undersöka vad den ungefärliga lönenivån ligger på och anpassa dig utifrån det.

Shoutly logotyp blå
Fakturera utan eget företag
Kostnadsfri registrering
Kom igång