Fakturera utan eget företag för endast 2,95%

Med lägst pris i branschen så håller du via Shoutly enkelt koll på dina uppdrag och tar betalt av kunder utan att starta eget företag. Tryggt, skattat och försäkrat.

Ett lättare sätt att ta betalt.

Shoutly sign up symbol

Starta konto

För att kunna fakturera utan egen företag skapar du ett kostnadsfritt konto med mobilt BankID och fyller i din kontoinformation för utbetalning.

Shoutly symbol samarbeta

Skapa samarbete/faktura

För att kunna fakturera din kund så fyller du i den tidplan och det fakturabelopp som du och din kund kommit överrens om. Detta ligger till grund för betalningen.

Shoutly ikon sedel

Få betalt

För att du snabbt och smidigt ska få ut din lön skattad och klar så skickar vi din faktura automatiskt när ditt gigg är avslutat. Du får pengarna utbetalda i lön.

Shoutly form röd

Slipp fakturakrångel och påminnelser

Med Shoutly skapas och skickas dina fakturor automatiskt efter att samarbetet är avslutat. Så fort din kund betalar fakturan så betalar vi ut din lön till dig. Vi ser även till att du är försäkrad under ditt gigg och lönen betalas ut skattad och klar.

Skapa din första faktura nu >

Giggplattformen med lägst avgifter

Vi tåls att jämföras. Tack vare vår höga grad av automatisering kan du gigga med lägre avgifter än någonsin tidigare.

Är du konsult och har blivit inbjuden av ett företag?

Funktionerna du behöver, och lite till

En glad Shoutly konsult skrattar
Snabba utbetalningar
Vi har automatiska utbetalningar vilket betyder att du aldrig behöver vänta i onödan. Så fort din kund har betalat är lönen på väg till dig.
Konsult känner sig trygg med Shoutly
Tryggt och försäkrat
Med Shoutly är du som giggare alltid försäkrad under tiden som du utför dina gigg.
Global täckning
Med Shoutly kan du både ta och få betalt i över 30 olika valutor. Detta gör det både billigare och enklare för dig och dina kunder.

Frågor och svar

Här hittar du våra vanligaste frågor och svar.
Hittar du inte svaret på just din fråga? Då är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på contact@shoutly.com

Se alla FAQ här
När får jag betalt för mina fakturor? 

När uppdraget är slutfört skickas fakturan automatiskt till din kund som har upp till 30 dagar på sig att betala. Så fort vi har fått betalningen från kunden är pengarna på väg till dig, vilket vanligtvis är samma dag men kan variera beroende på land och valuta.

Vad händer om jag blir sjuk? 

Om du blir sjuk under ett uppdrag betalas sjuklön ut enligt Lag (1991:1047) om sjuklön under förutsättningen att du kan uppvisa ett läkarintyg från första sjukdagen. Observera att vi endast betalar sjuklön utifrån den tid du skulle ha arbetat med ett uppdrag via Shoutly.

Vad händer om mina kunder inte betalar? 

Om dina kunder av någon anledning inte skulle betala kan vi hjälpa dig att driva vidare ärendet till inkasso.

Hur mycket borde jag fakturera?

Här finns det såklart olika sätt att tänka, men en bra start är att fundera kring vad du önskar för månadslön och vilka andra kostnader du kan tänkas ha som egenanställd. En bra idé är att avsätta en del till pension och semester. I vissa uppdrag kan du även behöva stå för extra utgifter i form av resor eller material, så dessa kostnader bör du också ha med i beräkningen. Förutsatt att du har en god överblick över kostnader går det sedan enkelt att räkna fram hur mycket du bör fakturera.

För att ha ett konkurrenskraftigt pris gentemot andra giggare inom samma kategori och med liknande erfarenhet kan det även vara smart att undersöka vad den ungefärliga lönenivån ligger på och anpassa dig utifrån det.

Shoutly logotyp blå
Fakturera utan eget företag
Kostnadsfri registrering
Kom igång