Så fungerar det

Du registrerar dig snabbt och enkelt online och får en enkel och tydlig uppföljning på dina tidigare, pågående och framtida uppdrag direkt i din dashboard.

Över 45 000 personer arbetar som egenanställda i sverige idag och flera av dem använder Shoutly.

Mockup of Shoutlys platform that show some of our features in payroll management

Bli anställd av Shoutly

Det går snabbt att bli egenanställd hos Shoutly, du registrerar dig på under 2 minuter med hjälp av mobilt BankID och direkt är du redo att skicka din första faktura.

Du kan dessutom känna dig trygg under hela tiden du utför dina uppdrag tack vare vår försäkring. När du skapar ditt samarbete i plattformen föranmäls uppdraget automatiskt och försäkringen kickar in.

Ingen gillar att vänta på sina pengar, därför sitter vi aldrig på dem utan vi skickar dem skattade och klara direkt till dig. Väljer du vårt betalningsalternativ Swish har du pengarna på kontot samma timme som pengarna nått oss, för så tycker vi att det ska fungera.

Vill du hellre ha pengarna till ditt bankkonto så ordnar vi det med men då kan det ta upp till en bankdag innan du ser lönen på ditt konto.

Så fungerar det att fakturera som privatperson

1.
Skapa ett konto

Börja med att registrera ett konto hos Shoutly. Det är helt kostnadsfritt att registrera sig och vi tar endast betalt när du får betalt.

2.
Du skapar uppdrag

Du föranmält ditt uppdrag genom våra enkla mallar. Din faktura skapar, och skickar vi automatiskt åt dig när arbetet är slutfört.

3.
Din lön betalas ut

Din lön betalas ut direkt till dig efter att din kund har betalat fakturan. Du kan själv välja det betalsätt som passar dig bäst.

Hantera dina uppdrag enkelt i din dashboard

I din Shoutly Dashboard håller du enkelt och smidigt koll på dina tidigare, nuvarande och kommande uppdrag. Du kan även se dina största kunder som du kanske bör uppvakta lite extra.

Du kan se ditt fakturerade belopp men du kan även se hur mycket som du har fått ut i lön. Genom att använda sig av en vår datumväljare kan du se hur mycket du har tjänat under en viss period vilket kan ge dig ett riktmärke på om du tar rätt betalt för dina tjänster.

Använd våra enkla mallar

I skapandet av samarbetet kan du även använda våra enkla kravställningsmallar som gör det tydligt och transparent vad du och din kund kommit överens om. På så vis minskar du missförstånd, diskussioner eller obetalda korrektur rundor. Du kan enkelt anpassa dessa så att de passar för just det uppdraget som du ska utföra.

När du skapar ditt uppdrag ser du direkt hur mycket du kommer få ut i lön. Sätt igång med din egenanställning redan idag och skapa ett gratis konto så är du ett steg närmare din nästa lön.

Frilansa i sverige eller utomlands

Shoutly är unika med att använda över 42 olika valutor vilket gör det möjligt för dig att utföra dina arbeten var du än befinner dig i världen och få betalt i den valutan som passar landet som du befinner dig i.

Vi gör det möjligt att gigga tryggt och säkert

Med en egenanställning hos Shoutly kan du både lägga bokföring- och försäkringsstress på hyllan. Det ingår alltid en grundförsäkring när du utför dina gigg hos oss.

Varför Shoutly?

Fakturera utan företag, endast 2,95% i avgift
Vi försäkrar dig så du är trygg under ditt uppdrag
Få pengarna direkt via Swish, vi sköter resten!

Registrera dig kostnadsfritt

Senaste inläggen

Frågor & Svar

Vad händer om min kund inte betalar?
A icon with arrow pointing down

Om betalningen uteblir skickar vi en påminnelse tre arbetsdagar efter förfallodagen. Vid fortsatt utebliven betalning kontaktar vi dig angående eventuell inkasso. Innan vi går vidare behöver vi en skriftlig bekräftelse från kunden om ditt uppdrag.

Hur gör jag om jag blir sjuk under mitt uppdrag?
A icon with arrow pointing down

Först och främst måste du informera både din klient och Shoutly om att du har blivit sjuk, det ska göras så fort som möjligt. För att sjukanmäla dig hos Shoutly skickar du ett mejl till contact@shoutly.com.

Du får endast sjuklön för de dagar och timmar som du skulle ha jobbat genom Shoutly. För att du ska kunna få sjuklön från Shoutly krävs att du uppfyller följande kriterier:

  • Du ska vara egenanställd genom Shoutly
  • Du måste ha jobbat minst 14 sammanhängande dagar innan du blev sjuk.
  • Du behöver ha bevis för att arbetet du skulle utföra blev överenskommet innan du blev sjuk.

Det kan förekomma speciella regler beroende på din arbetssituation. Har du frågor om huruvida du är kvalificerad för att få sjuklön via Shoutly är du välkommen att kontakta oss.

Vad kostar det att använda Shoutly?
A icon with arrow pointing down

Genom vår tjänst kan du som privatperson ta emot pengar utan att behöva starta ett eget företag. Eftersom vi sköter den ekonomiska rapporteringen åt dig tar vi en administrativ avgift på 2,95%, men den kan vara lägre beroende på din uppdragsgivare.

För företag erbjuder vi en självfaktureringslösning som gör det möjligt att skicka och ta emot betalningar utan bekymmer. För denna tjänst är avgiften 2,95%, men den kan vara lägre beroende på dina kunder.

Vår avgift är mer än hälften så stor som Sveriges ledande egenanställningsföretag och det är bara en av anledningarna till att du ska välja Shoutly istället.

Vid transaktioner i annan valuta än SEK hanteras betalningen av vår partner Wise. Denna tjänst medför en mindre avgift, beloppet du ser under valutaväxlingen är en uppskattning som inkluderar avgiften. Slutgiltigt belopp fastställs under transaktionen och kan variera något.

Hur skickar jag en faktura genom Shoutly?
A icon with arrow pointing down

För att skicka en faktura genom Shoutly måste du först skapa ett kostnadsfritt konto, det tar bara någon minut. När du kommer in på din dashboard väljer du "Ny faktura" och fyller i uppgifterna.

Varför har jag fått en inbjudan till Shoutly?
A icon with arrow pointing down

Har du fått en inbjudan att skapa ett konto hos oss betyder det att en av dina klienter vill betala dig genom Shoutly. För att du ska få dina pengar krävs det att du skapar ett konto och anger hur och till vilket konto du vill ha din betalning.

Vad är Shoutly?
A icon with arrow pointing down

Shoutly erbjuder tjänster för företag som behöver ett smidigt sätt att betala sina frilansare, konsulter och giggare. Shoutly är optimerad för att administrera och hantera utbetalningar till många olika samarbetspartners samtidigt och förenklar arbetet genom en tydlig översikt så du har full kontroll på alla dina samarbeten. Dina kreatörer kan ta emot betalningar utan att behöva starta ett eget företag och Shoutly tar arbetsgivaransvar och hanterar allt från skatter till att försäkra din personal.

För dig som är privatperson fungerar Shoutly som ett egenanställningsföretag där du kan skicka fakturor utan att behöva starta eget företag. Du får din lön utbetald skattad och klar, du är även försäkrad genom Shoutly under tiden du utför ditt uppdrag.

Hur får jag betalt för ett avslutat uppdrag?
A icon with arrow pointing down

Betalningen för samarbetet kommer betalas ut till dig automatiskt efter att samarbetet avslutats, förutsatt att din uppdragsgivare har betalat din faktura. Du kan enkelt ladda ner bokföringsunderlag på betalningen i plattformen under fiken betalningar.

Hur skapar jag ett uppdrag?
A icon with arrow pointing down

Du kan själv skapa samarbeten med din uppdragsgivare. Du skapar enkelt ett samarbete från din dashboard genom att klicka på "skapa samarbete", samarbetet accepteras sedan av din uppdragsgivare.

Hur accepterar jag ett uppdrag?
A icon with arrow pointing down

Om din uppdragsgivare har skapat ett samarbetsförslag till dig ser du det enkelt under fliken samarbeten. Samarbetet anger arvode, tidsplan, avtal och leveranspunkter. Du accepterar uppdraget enkelt genom att klicka på "acceptera" i samarbetet. Om du har ett timbaserat samarbete kommer timredovisningen visas när slutdatum för samarbetet är nått.

Hur registrerar jag ett konto?
A icon with arrow pointing down

Skapa ett konto genom att klicka här. Följ inbjudan du fått på mailen och registrera dig med Mobilt Bank ID. Registrera din profil med betaluppgifter och kompetenser. Är du ett konsultbolag kan du även bjuda in dina kollegor. Du kan själv välja vilken valuta och betalningsmetod som passar dig bäst.

Kontakta oss

Let's talk.

Vill du veta mer eller boka en demo?
contact@shoutly.com
+46 (0) 76-028 57 55
Icon with paper plane, indicating your message was sent

Meddelande skickat

Vi kommer att återkomma till dig så snart vi kan.
Oops! Something went wrong, please try again or reach out to us on contact@shoutly.com